Stiri

Final de Festival Celibidache cu o premieră mondială

Bucuresti, 7 Iulie 2012

Festivalul Sergiu Celibidache a încheiat seria de evenimente si seria de 8 concerte dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea marelui maestru cu un concert absolut unic: premiera mondială a suitei simfonice „Haz de necaz”, de Sergiu Celibidache, în interpretarea orchestrei Filarmonicii „George Enescu” sub bagheta Maestrului Mark Mast.

Citeste comunicatul de presa

O provocare și o reușită pentru Orchestra Română de Tineret

Bucuresti, 6 Iulie 2012

În cadrul Festivalului Sergiu Celibidache dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea sa, Orchestra Română de Tineret şi-a făcut apariţia pentru a doua oară în fața publicului cu un program extrem de interesant, sub conducerea dirijorului german Markus Theinert. Scena Ateneului Român a devenit neîncăpătoare pentru cei aproape 100 de muzicieni, care au început programul cu Uvertura „Forța destinului“ de Giuseppe Verdi, cântând cu multă sensibilitate și forță.

Citeste comunicatul de presa

Recital cameral de exceptie la Ateneul Român

Bucuresti, 5 Iulie 2012

După succesul recitalului din 3 iulie, alături de minunata Ida Haendel, care a uimit încă o dată publicul prin vitalitatea ei, aseară 5 iulie, pe scena Ateneului Român au urcat pianistul Misha Dacić, percu␣ionistul Peter Sadlo, precum ␣i violonistul Liviu Prunaru alături de pianista Dana Protopopescu, care au adus un omagiu celui care a fost pentru ei, simplu, Celi.

Citeste comunicatul de presa

4 iulie 2012: o seară bogată în imagini sonore create de Orchestra Filarmonicii din Iași și Rony Rogoff

Bucuresti, 4 Iulie 2012

Era un lucru firesc dar și o mare bucurie de a avea pe scena Festivalului Sergiu Celibidache și orchestra reprezentativă a zonei din care provine marele maestru, și anume Orchestra Filarmonicii ”Moldova” din Iași. Sub bagheta cunoscutului violonist Rony Rogoff, unul dintre cei mai apropiați discipoli ai maestrului, de data aceasta în ipostază de dirijor, orchestra ieșeană a încântat publicul bucureștean și nu numai, prin calitatea interpretării repertoriului bine ales.

Citeste comunicatul de presa

Prietenii lui Celi au cântat ca şi cum ar fi fost din nou în preajma marelui maestru

Bucuresti, 3 Iulie 2012

Ieri seară publicul Festivalului Sergiu Celibidache a umplut sala Ateneului Român pentru a asista la un concert unic în care o parte din prietenii maestrului i-au adus un omagiu aşa cum au ştiut mai bine, prin muzică.

Citeste comunicatul de presa

Celibidachiana - tributul adus lui Sergiu Celibidache, un adevarat regal muzical, aseara la Ateneul Roman

Bucuresti, 1 Iulie 2012

Al doilea concert al Festivalului Sergiu Celibidache a adus pe scena Ateneului Roman din Bucuresti pe unul dintre fostii elevi ai lui Sergiu Celibidache: Enrique Garcia Asensio. Maestrul Asensio a demonstrat toate abilitatile tehnice si muzicale, in programul simfonic promitator, de la clasic si romantic la muzica secolului 20. In “Celibidachiana” (Anton Garcia Abril), aspectele variate ale personalitatii lui Celibidache au luat viata, atat datorita partidei puternice de alama cat si a unisonurilor foarte elegante ale corzilor.

Citeste comunicatul de presa

Început răsunator pentru concertele Festivalului Sergiu Celibidache100!

Bucuresti, 30 Iunie 2012

Ropote neîntrerupte de aplauze, o sală arhiplină ridicată în picioare pentru a aduce ovaţii orchestrei şi dirijorului, multiple bis-uri, şi multă emoţie definesc seara de 30 iunie 2012, în care a avut loc concertul de deschidere al Festivalului Sergiu Celibidache 100.

Citeste mai departe

Premiera mondială a compoziţiei „Haz de necaz”, de Sergiu Celibidache,la Bucureşti, pe 7 iulie, la Ateneul Român

Bucuresti, 7 Iulie 2012

Compoziţia lui Sergiu Celibidache va fi dezvăluită în premieră mondială publicului roman, pe 7 iulie la Ateneul Român. “Haz de necaz” este o premieră vânată de întreaga lume, dar pe care familia Maestrului a decis să o aducă în România. O ocazie unică în viaţă de a fi martori la scrierea unei pagini de istorie.

Citeste comunicatul de presa

Peter Sadlo, “talentul secolului”, pe 6 iulie la Ateneul Român

Bucuresti, 6 Iulie 2012

Denumit “talentul secolului” de către presa de specialitate, percutionistul german Peter Sadlo va concerta pe 6 iulie împreună cu Orchestra Română de Tineret şi dirijorul Markus Theinert.

Citeste comunicatul de presa

Ida Haendel se întoarce în România pentru un recital cameral pe 5 iulie, la Ateneul Român

BUCURESTI, 5 iulie 2012

Duetul alcătuit din “Marea Doamnă a Viorii” Ida Haendel şi impresionantul pianist Misha Dacic vor încânta auditoriul cu un senzaţional spectacol, pe 5 iulie, la Ateneul Român, de la ora 20.00. Cu această ocazie, maestra revine în ţara noastră, dupa ce a susţinut, în luna mai a.c., un masterclass de vioară, eveniment din cadrul Festivalul Sergiu Celibidache, aflat în desfăşurare din data de 3 mai.

Citeste comunicatul de presa

Unul dintre cei mai apropiati oameni a lui Sergiu Celibidache, alături de Filarmonica de Stat “Moldova” Iaşi

BUCURESTI, 4 iulie 2012

Seria de concerte a Festivalului Sergiu Celibidache continuă şi pe 4 iulie, la Ateneul Român, tot de la ora 20.00. Filarmonica de Stat “Moldova” Iaşi va concerta sub conducerea renumitului dirijor Rony Rogoff

Citeste comunicatul de presa

Prietenii lui Sergiu Celibidache, pe 3 iulie, la Ateneul Român

BUCURESTI, 3 iulie 2012

Seara de 3 iulie adună laolată prietenii lui Celibidache sub umbrela unui concert-eveniment. Pe scena la Ateneul Român, începând cu ora 20.00, vor urca: Henschel Quartet, Ida Haendel, Misha Dacic, Wolfgand Gaag, Dorin Marc, Helmut Nicolai. Împreună, maestrii vor oferi un spectacol minunat în onoarea lui Sergiu Celibidache, sub egida Celi’s Friends

Citeste comunicatul de presa

German Brass - de la Scheidt la Shostakovich, de la Dixieland la Bossa Nova, pe 2 iulie, la Ateneul Român

BUCURESTI, 2 iulie 2012

German Brass reprezintă atât tradiţia cât şi inovaţia muzicii brass. Ansamblul se află pentru prima oară în România şi va concerta pe 2 iulie la Ateneul Român, începând cu ora 20.00. Concertul face parte din prima ediţie a Festivalului Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

Celibidachiana - compoziţie dedicată lui Sergiu Celibidache, sub bagheta fostului său elev Enrique Garcia Asensio alături de Filarmonica George Enescu

BUCURESTI, 1 iulie 2012

Duminică, 1 iulie 2012, ora 20.00, la Ateneul Român, Maestrul Enrique Garcia Asensio va dirija Filarmonica George Enescu, avându-l ca solist pe celebrul violonist Liviu Prunaru. Deschiderea serii se va face cu “Celibidachiana“ (compoziţie dedicată lui Sergiu Celibidache), de Anton Garcia Abril

Citeste comunicatul de presa

Seria de concerte a Festivalului Sergiu Celibidache se deschide cu compoziţia ”Grădina de buzunar”, a lui Sergiu Celibidache

BUCURESTI, 30 iunie 2012

Pe 30 iunie, la Ateneul Român, publicul se va întâlni cu compoziţia lui Sergiu Celibidache “Grădina de buzunar” care a avut prima audiţie românească la Iaşi în 2006.

Citeste comunicatul de presa

Parcul din Drumul Taberei se va numi Sergiu Celibidache

BUCURESTI, 31 mai 2012

Serge Ioan Celibidache a fost invitatul de onoare al primarului Cristian Poteraş în vizita parcului din Drumul Taberei, ce va purta numele de Sergiu Celibidache. Aflat chiar în Piaţa Sergiu Celibidache, parcul Sergiu Celibidache va fi transformat, de către Primăria de sector, în cel mai mare parc din sectorul 6, lucrările pentru reamenajare fiind acoperite din fonduri europene.

Citeste comunicatul de presa

Premiera filmului „Român născut să dirijeze o lume”

BUCURESTI, 23 mai 2012

Pe 24 mai, la ora 19.30, va avea loc premiera filmului„Român născut să dirijeze o lume”, o mărturie a unei personalităţi fascinante, a puterii de a reuşi din Roman, judeţul Neamţ, în toată lumea. Filmul va avea proiecţia în sala Grand Epika la Grand Cinema Băneasa din Băneasa Shopping City şi este realizat de Fundatia Sergiu Celibidache, în coproducţie cu TVR.

Citeste comunicatul de presa

Expozitia „Fragmente din viata maestrului Sergiu Celibidache” e deschisa publicului larg

BUCURESTI, 23 mai 2012

Palatul Cesianu-Racoviţă a fost aseară gazda vernisajului expoziţiei intitulată ''Fragmente din viaţa maestrului Sergiu Celibidache'', ce reuneşte printre cele peste 100 de lucrări expuse, atât fotografii clasice, cât şi fotografii realizate artizanal, pe lemn. Fotografiile, prezentate în premieră pentru România, portretizează cronologic întreaga viaţă a lui Sergiu Celibidache şi fac parte din colecţia personală a familiei Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

A ÎNCEPUT MASTERCLASS-UL DE DIRIJAT AL MAESTRULUI ENRIQUE GARCIA ASENSIO

BUCURESTI, 21 mai 2012

Eveniment organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucuresti, Co-producatori: TVR şi ArCub

A fost asistentul lui Sergiu Celibidache încă din anul 1960. A asimilat cu o viteză extraordinară tehnica de dirijat a Maestrului, iar în anul 1963 devenea “cel mai bun elev al cursului”, care a avut loc la Academia din Siena.

Citeste comunicatul de presa

A INCEPUT MASTERCLASS-UL DE FLAUT AL MAESTRULUI MICHAEL MARTIN KOFLER

BUCURESTI, 17 mai 2012

Eveniment organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucuresti, Co-producatori: TVR şi ArCub

Astăzi a ajuns la Bucureşti Michael Martin Kofler, maestrul care susţine Masterclass-ul de Flaut la Universitatea de Muzică Bucureşti, din cadrul Festivalului Sergiu Celibidache 100, până la data de 20 mai.

Citeste comunicatul de presa

Visul lui Sergiu Celibidache devine realitate şi pentru tine!

BUCUREŞTI, 16 mai 2012

Eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Presedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucuresti, Co-producatori: TVR şi ArCub

Sesiunea de masterclass-uri din cadrul Festivalului Sergiu Celibidache a fost una de bun augur pentru tinerii care s-au înscris şi participat activ la cursuri. Cei mai talentaţi dintre aceştia au posibilitatea de a îşi continua studiile în străinătate, sub îndrumarea unor artişti de renume mondial.

Citeste comunicatul de presa

MAESTRUL DORIN MARC

BUCUREŞTI, 15 mai 2012

“Fundaţia Sergiu Celibidache le oferă gratuit studenţilor şi astfel muzica se rezumă la ceea ce înseamnă cu adevărat; nu la materie, ci la spirit ”

Începând de mâine, Dorin Marc va susţine un Masterclass de Contrabas la Universitatea de Muzică Bucureşti, în perioada 16-20 mai, fiind al treilea artist care soseşte la Festivalul Sergiu Celibidache 100.

Citeste comunicatul de presa

Laudatio pentru Ida Haendel!

BUCUREŞTI, 15 mai 2012

Una dintre cele mai renumite violoniste a lumii, maestra Ida Haendel a a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Muzica. Ceremonia de decernare a titlului onorifc a avut loc ieri, in data de 14 Mai, ora 15.00, intr-un cadru academic, in Sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. La ceremonie au luat parte Corul Madrigal, profesori ai UNMB, Serge Ioan Celibidache si studenti ai Universitatii.

Citeste comunicatul de presa

INCEPE MASTERCLASS-UL DE MUZICA DE CAMERA, CU HELMUT NICOLAI!

BUCUREŞTI, 15 mai 2012

Maestrul Helmut Nicolai a sosit aseara la Bucuresti, fiind al doilea artist international care soseste la Bucuresti (dupa Ida Haendel), in cadrul primei editii a Festivalului Sergiu Celibidache. Artistul revine in Romania dupa ce ultima sa vizita in tara a fost cea alaturi de maestrul Sergiu Celibidache si Filarmonica din Munchen. Ramane in perioada 15-19 Mai, timp in care sustine un Masterclass de Muzica de Camera ce se va incheia cu un Recital sustinut de absolventii Masterclass-ului, la Institutul Francez din Bucuresti.

Citeste comunicatul de presa

Ida Haendel va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UNMB

BUCUREŞTI, 11 mai 2012

"Este un privilegiu pentru mine să pot prezenta în fața Senatului Universității Naționale de Muzică București câteva secvențe din biografia violonistei Ida Haendel, care, începând de luni înainte, se va înscrie în tot mai prestigioasa Galerie a Doctorilor Honoris Causa a institutului nostru”, a declarat Prof.univ.dr. Mihai Cosma, care va fi prezent la evenimentul de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa al UNMB celebrei artiste Ida Haendel.

Citeste comunicatul de presa

Filmul CELIBIDACHE, de Jan Schmidt-Garre, la Bucureşti!

BUCUREŞTI, 11 mai 2012

Aseară, 10 mai, a avut loc premiera celui de-al doilea film despre Maestru, denumit „Celibidache", în regia lui Jan Schmidt-Garre. Proiecţia din Sala Grand EPIKA, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, face parte din Festivalul Sergiu Celibidache, ediţia I. Regizorul nu a mai putut ajunge la premiera filmul său, din motive medicale, acesta suferind o fractură la picior.

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

S-a lansat moneda aniversară Sergiu Celibidache!

BUCUREŞTI, 10 mai 2012

Miercuri, 9 mai 2012, ora 17.00, în incinta Băncii Naţionale Române, Sala Mitiţă Constantinescu, a avut loc evenimentul de lansare a monedei numismatice comemorative care marchează centenarul Sergiu Celibidache. Acţiunea face parte din Festivalul Sergiu Celibidache 100 şi din seria de manifestări Zilele Culturale ale Băncii Naţionale a României-2012.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu a deschis evenimentul printr-un discurs, oferindu-i prima monedă aniversară fiului Maestrului, Serge Ioan Celibidache. La rândul său, acesta i-a dăruit o monedă cu chipul tatălui său, celebrei violoniste Ida Haendel.

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

S-au lansat cărţile despre Sergiu Celibidache!

BUCUREŞTI, 8 mai 2012

Aseară, 7 mai, a avut loc lansarea cărţilor „Despre fenomenologia muzicală”, de Sergiu Celibidache, şi „Celibidache: Întâlniri cu un om de excepţie”, de Patrick Lang şi Stéphane Müller.
Evenimentul face parte din Festivalul Sergiu Celibidache, ediţia I, care a început joi, 3 mai. Printre cei care au fost prezenţi la evenimentul din sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Române s-au numărat mulţi oameni de cultură, studenţi, artişti şi muzicologi. Nu au lipsit nici reprezentanţii presei, la festival fiind acreditaţi peste 100 de jurnalişti.

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

Ida Haendel a ajuns la Bucureşti!

BUCUREŞTI, 7 mai 2012

Celebra violonistă, fostă elevă a Maestrului Sergiu Celibidache, a ajuns, ieri seară, la Bucureşti. Artista va fi prezentă la evenimentul de emitere şi lansare de monedă numismatică comemorativă Sergiu Celibidache, la Banca Naţională a României, din această după-amiază, unde va susţine un recital solo.
Începând de mâine, 10 mai, Ida Haendel va oferi un masterclass de vioară, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, sala Dinu Lipatti, între 14:00 – 19:00.

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

Invitaţi de marcă la premiera filmului „Grădina lui Celibidache”

BUCUREŞTI, 5 mai 2012

„Grădina lui Celibidache”este un portret de suflet al renumitului şi respectatului dirijor şi compozitor de muzică clasică, Sergiu Celibidache. Acest documentar cinematografic ambiţios, realizat de fiul Maestrului, îl urmează pe Sergiu Celibidache în turnee, în timpul masterclass-urilor susţinute, dar şi în repetiţiile sale cu Filarmonica din München, dar şi în intimitatea casei sale de la Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris. Principalul obiectiv al echipei de filmare a fost să recreeze universul lui Celibidache pe marele ecran şi, deşi Sergiu Celibidache obişnuia să evite publicitatea, a fost extrem de disponibil pentru acest film. Proiecţia filmul a avut loc la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City. Trailerul filmului poate fi vizionat accesand acest link

Citeste comunicatul de presa

A ÎNCEPUT FESTIVALUL SERGIU CELIBIDACHE!

BUCUREŞTI, 3 mai 2012

Eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Presedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucuresti, Co-producatori: TVR şi ArCub

Fundaţia Sergiu Celibidache anunţă deschiderea primei ediţii a Festivalului Sergiu Celibidache, ce se va desfăşura în perioada 3 mai - 7 iulie 2012, în Bucureşti. Acest festival este organizat cu ocazia celebrării a 100 de ani de la naşterea marelui dirijor român, anul 2012 fiind declarat Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste mai departe

S-a lansat spotul TV de promovare a FESTIVALULUI “SERGIU CELIBIDACHE 100”!

BUCUREŞTI, 23 aprilie 2012

Eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Presedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucuresti, Co-producatori: TVR şi ArCub

Fundaţia Sergiu Celibidache şi agenţia de publicitate Sister&Co. au lansat spotul TV de promovare al Festivalului “Sergiu Celibidache 100”!În onoarea celui care a respectat într-atât canoanele muzicii, încât le-a reinventat. În amintirea aceluia care a avut o pasiune atât de puternică, încât i-a declarat credinţă veşnică. Pentru cel care a trăit muzica, abandonându-i-se total, s-a lansat campania de comunicare a Festivalului Sergiu Celibidache.

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

AU FOST PUSE IN VANZARE BILETELE LA FESTIVALUL “SERGIU CELIBIDACHE 100”

BUCURESTI, 9 aprilie 2012

Eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Presedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucuresti, Co-producatori: TVR şi ArCub

Biletele pentru ediţia I a Festivalului “Sergiu Celibidache 100”, care va avea loc în perioada 3 mai - 7 iulie 2012, vor putea fi achiziţionate, începând de luni 9 aprilie 2012, prin reţeaua Eventim în toată ţara: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa

Sergiu Celibidache este simbolul talentului romanesc si puterii de a reusi: din Roman, Neamt, in toata lumea

de Adela Vrinceanu - Director Comunicare, Fundatia Sergiu Celibidache

Festivalul Sergiu Celibidache reprezinta, din punctul meu de vedere, o obligatie morala a fiecarui roman: aceea de a celebra cei 100 de ani de la nasterea Maestrului, dar totodata o obligatie morala fata de noi insine ca romani, de a onora valorile pe care tara noastra le-a daruit lumii.

Suntem o tara coplesita de o imagine destul de nefavorabila, in afara granitelor, si totodata am devenit un popor lipsit de mandrie nationala, lipsit de incredere in sine, din multe motive… prea multe pentru a le enumera acum.

Citeste mai departe

Prima editie a Festivalului Sergiu Celibidache, cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la nasterea marelui dirijor.

Bucuresti 23 martie 2012

Eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Presedintelui României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucuresti, Co-producător TVR

Prima editie a Festivalului Sergiu Celibidache va avea loc la Bucuresti, în perioada 3 mai -7 iulie 2012, si este organizată cu ocazia celebrării a 100 de ani de nasterea marelui dirijor român.

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache.

Citeste comunicatul de presa