PROIECTE

Masterclass Internaţional de Dirijat! Înscrie-te şi tu!

Fundaţia Sergiu Celibidache din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, va organiza, la Iaşi, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2013, Masterclass-ul Internaţional de Dirijat „Tehnica de dirijat a Maestrului Sergiu Celibidache”, susţinut de către profesorul Enrique Garcia Asensio, cel mai bun elev al lui Sergiu Celibidache.

Scopul principal al Masterclass-ului este perfecţionarea tinerilor muzicieni dirijori în vederea creării de noi valori, care să beneficieze de valoarea tehnicii dirijorale a lui Sergiu Celibidache, pe care să o adopte, să o aplice şi să o răspândească în mediul muzical internaţional.

Citeste mai departe

Audio

Despre Masterclass, la Radio Trinitas, cu Andreea Tanislav (Fundatia Sergiu Celibidache)Video

Video Masterclass de Dirijat - ziua 1

Video Masterclass de Dirijat - ziua 5

Masterclass ziua 5

Masterclass ziua 5


Fotografii Masterclass de Dirijat

BURSE LA ACADEMIA DE VARA DIN HOHENKAMMER (MUNCHEN)

Mark Mast, fost elev al lui Celibidache si Director al Bayerische Philarmonie: “Acest eveniment a avut un mare succes, constituind un pas in desfasurarea editiei de anul urmator. Instrumentisti si cantareti din 20 de tari au participat la diferitele categorii de evenimente din cadrul acesteia: masterclass-uri, repetitii si concerte ale corurilor de copii si adulti, ale orchestrelor pentru incepatori, instrumentisti de nivel mediu si avansat, workshop-uri si filme. Locutorii din Hohenkammer si nu numai, au vizitat zi de zi castelul si au luat parte la concertele organizate in cadrul Academiei, accesul fiind liber. In data de 10 august 2012, in prima zi a Academiei, au sosit peste 150 de participanti, din Germania, Austria, Elvetia, Franta, Romania, Ungaria, Washington si Hawai...“

Citeste mai departe