BURSE LA ACADEMIA DE VARA DIN HOHENKAMMER (MUNCHEN)

ANUNT

Bayerische Philarmonie (www.bayerische-philharmonie.de), in colaborare cu Fundatia Sergiu Celibidache din Bucuresti, ofera burse participantilor la Masterclass-urile din cadrul Festivalului Sergiu Celibidache 100 si membrilor Orchestrei Romane de Tineret, pentru participarea la Academia de Vara din perioada 10 - 20 august 2012, ce are loc in castelul Hohenkammer (40km distanta de Munchen, www.schlosshohenkammer.de). Bursele, in numar de 20, sunt in valoare de 350 Euro fiecare, reprezentand taxa de participare, cazarea si masa. Transportul este suportat de catre participant.

Instrumente solicitate: Vioara, Viola, Violoncel, Contrabas, Flaut/ Picollo, Clarinet, Fagot, Corn, Trompeta, Trombon, Tuba.

Program:
Tchaikovsky: Simfonia Nr. 5
Shostakovich: Tea for two
Celibidache: Gradina de buzunar (Fragmente)

Dirijor: Henri Bonamy
www.henribonamy.com

Selectia pentru YOUNG PHILARMONIC ORCHESTRA DIN MUNICH se desfasoara pana la data de 29 iulie 2012.

Cei care sunt interesati, trebuie sa trimita un email (care sa contina CV-ul in limba engleza atasat) la adresa teodora@fundatia-celibidache.com

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a Bayerische Philarmonie www.facebook.com/bayerische.philharmonie


FEEDBACK

Mark Mast, fost elev al lui Celibidache si Director al Bayerische Philarmonie:

“Acest eveniment a avut un mare succes, constituind un pas in desfasurarea editiei de anul urmator. Instrumentisti si cantareti din 20 de tari au participat la diferitele categorii de evenimente din cadrul acesteia: masterclass-uri, repetitii si concerte ale corurilor de copii si adulti, ale orchestrelor pentru incepatori, instrumentisti de nivel mediu si avansat, workshop-uri si filme. Locutorii din Hohenkammer si nu numai, au vizitat zi de zi castelul si au luat parte la concertele organizate in cadrul Academiei, accesul fiind liber. In data de 10 august 2012, in prima zi a Academiei, au sosit peste 150 de participanti, din Germania, Austria, Elvetia, Franta, Romania, Ungaria, Washington si Hawai. Tinerii muzicieni din Romania, sositi in data de 11 august 2012, au avut ocazia, prin intermediul Fundatiei Sergiu Celibidache, sa participe la Masterclass-ul de Vioara si Viola oferit de Jorge Sutil in perioada 10–15 august 2012, Masterclass-ul de Contrabas cu Petru Iuga (10–15 august 2012), Masterclass-ul de Fagot cu Akio Koyama (15–20 august 2012), Masterclass-ul de Oboi cu Ingo Goritzki (10-15 august 2012), dar si sa cante in cadrul Orchestrei de Tineret din Munchen, alaturi de tineri muzicieni de diferite nationalitati. De asemenea, au avut acces liber la cele doua Workshop-uri din cadrul Academiei de Vara: “Circle Singing and Bodypercussion” cu TaKeTiNa si “Beatboking” cu RoBeat“.

Henri Bonamy, dirijor al Orchestrei de Tineret din Munchen:

“Saptamana petrecuta la Hohenkammer a fost o experienta extrem de reusita, pusa sub semnul prieteniei intre tari europene si nu numai. M-am bucurat deosebit ca delegatia romana a fost numeroasa si ca nivelul ridicat al muzicienilor a fost un ajutor de mare pret. Cunosc bine tara si intotdeauna am admirat talentul si entuziasmul lor. Sper ca aceasta colaborare cu Bayerische Philharmonie, datorata Fundatiei Sergiu Celibidache din Bucuresti, sa constituie o baza in vederea unor colaborari viitoare in proecte asemanatoare, oferind ocazia multor tineri muzicieni de a-si arata calitatile proprii.”

Boris Braune, Project Manager al Academiei de Vara de la Hohenkammer:

The “Sommerakademie der Bayerischen Philharmonie auf Schloss Hohenkammer” a avut loc intre 10 – 19 august 2012. Bayerische Philarmonie a invitat muzicieni din intreaga Europa pentru a lua parte la acest proiect. Printre acestia se numara si Teodora Ducariu, reprezentanta a Fundatiei Sergiu Celibidache din Bucuresti, care a fost partener al proiectului. Teodora a reprezentat delegatia de 16 tineri muzicieni romani, toti participanti ai Orchestrei de Tineret din Munchen, iar 5 dintre acestia luand parte activ la cele 5 Masterclass-uri. Datorita energiei si entuziasmului acestor tineri am avut parte de o experienta muzicala, multiculturala si nu in ultimul rand umana de neuitat. Mai intai de toate, am apreciat faptul ca nu conta cat de bine stapaneau engleza, germana sau franceza, muzicienii romani au incercat mereu sa comunice cu participantii de alte nationalitati, atat in timpul repetitiilor cat si in afara acestora. Eforturile acestora au facilitat adaptarea culturala intr-un timp foarte scurt, pentru toata lumea. Astfel si timpul petrecut la repetitii, studiind o lucrare nu tocmai usoara – Simfonia nr. 5 de P.I. Tchaikovsky - a trecut mai usor. In al doilea rand, profesionalismul acestora a fost reprezentativ pentru Orchestra de Tineret din Munchen. Instrumentistii cu mai putina experienta au avut ocazia de a invata multe tehnici de a interpreta in orchestra, atitudini si metode de succes. Mai mult decat atat, tinerii muzicieni romani au fost distribuiti in orchestra ca si concert-maestru, sefi ai partidelor de flaut, clarinet si fagot. Toate acestea au dus la armonie, primordiala unor astfel de proiecte. Asadar, in scurt timp, planificam urmatoarea colaborare cu Fundatia Sergiu Celibidache si cu tinerii muzicieni sustinuti de aceasta. “

Iulia Goiana ,19 ani, participant Academia de Vara de la Hohenkammer:

“Multumesc foarte mult Fundatiei Sergiu Celibidache pentru ocazia oferita. M-am bucurat sa petrec 7 zile minunate in conditii exceptionale alaturi de profesionisti precum Mark Mast si Henri Bonamy, dar si de instrumentisti valorosi si simpatici.”


GALERIE